We chose Dry Power

Följ med hem till familjen Hummelblad som fått sin källare torr med Dry Power. Villa & Fritid besökte dem och gjorde ett reportage. Läs hela artikeln här

Familjen Hummelblad
Familjen Hummelblad

Vi har också valt Dry Power för avfuktning:

Ingrid och Jan Olof Östling
Adress: Floravägen 66, Fagersta
Familjen köpte huset i november 2012 och upptäckte att det var höga fuktvärden i källaren, det luktade även jordkällare. Paret bestämde sig för att installera Dry Power. Installationen utfördes i december 2012 och redan efter 1 månad var värdena nere på en acceptabel nivå. Lukten försvann också. Efter ett halvår hade värdena sjunkit ännu mera utom på ett visst ställe. Då konstaterade en representant från Dry Power att det fanns en spricka i väggen. Putsen knackades bort ifrån väggen och man upptäckte att fogen mellan murstenarna (hålsten) hade släppt. Vatten kunde tränga in i de obefintliga fogarna. Fogen ersattes med nytt bruk och man lade på ny puts. Efter denna åtgärd blev väggen torr. Ingrid och Jan Olof är helt nöjda med installationen av Dry Power.  
Familjen rekommenderar Dry Power-metoden när det är fuktproblem i innervägg som vetter mot yttervägg.

BildIngrid och Jan Olof Östling


Ekaterina Pardali
Adress: Esbiörn Schillersgatan 25, Mölndal
Tel: 0702 39 32 69
Ekaterina och hennes två barn flyttade in villan i Mölndal för drygt två år sedan. Ett år senare skulle hon renovera och bygga om nedervåningen. Det var då mögelskadorna upptäcktes. De var väl kamouflerade under under tre lager golv i den 100 kvm stora källarvåningen. Huset är byggt på 80-talet och dräneringen visade sig vara bristfällig. Den kuperade terrängen gjorde det svårt och dyrt att gräva upp runt huset. Ekaterina som är forskare kände till elektroosmos-metoden som ett sätt att hålla tillbaka fukt.
-Det funkar i betong och i jord, det visste jag. Men kontrollfreak som jag är gjorde jag noggrann research och kontaktade flera referenspersoner innan jag bestämde mig för att testa Dry Power.
Följ med hem till Ekaterina:
http://www.youtube.com/watch?v=ulBI_BVWil4

Bild


Ekaterina Pardali


Sigge Jönsson
Adress: Hulelycksgatan 35, Mölndal
Tel: 031 27 15 84
Sigge och Bibbi byggde sin suterrängvilla för drygt 30 år sedan. Trädgården bakom huset prunkar i lä nedanför ett stort berg. De första fuktfläckarna i ytterväggarna upptäcktes på träpanelen i bastun och när oljetanken monterades ner. Terasser i sten och betong och kuperad terräng gör det svårt att gräva upp. Sigge som jobbat inom byggbranschen kände till elektroosmos som en metod att hålla tillbaka fukt i sten och cement. Han konsulterade grannar och referenspersoner innan Dry Power-metoden installerades. Efter drygt tre månader har väggarna börjat torka upp och det är dags att måla.
Följ med hem till Sigge och Bibbi:
http://www.youtube.com/watch?v=3e4-9-yjcsA

Bild
Sigge Jönsson


Lars Lorentzon
Adress: Bansviksgatan 39, Lysekil
Mail: lars.lorentzon@hotmail.se
Tel: 0733 16 11 91
Lars Lorentzon bor i ett 150 år gammalt hus i gamla delen av Lysekil. Det byggdes av hans farfars far och har varit i familjens ägo sedan dess. Husen ligger mycket tätt i den lilla charmiga fiskebyn på västkusten, det är knappt en meter till grannen. Bakom reser sig ett högt berg som ger vindskydd men också stora mängder regn- och smältvatten. Fukten i källaren var ett återkommande problem men det är näst intill omöjligt att gräva upp och lägga ny dränering. Hösten 2012 installerades Dry Power-tekniken. De första månaderna märktes ingen större skillnad, säger Lars men sedan började fukten i golv och väggar avta. Idag ligger den uppmätta fuktigheten i golv och väggar som lägst runt 8 procent. På vissa fläckar kan den stiga till omkring 20 procent. Värdena varierar eftersom källaren är utbyggd i etapper och består av både berg, granitblock och så kallad krigscement av lägre kvalitet.
Följ med hem till Lars:
http://www.youtube.com/watch?v=7vZ_tcA8cws

Bild
Lars Lorentzon


Ronny Signert, ordförande
Adress: Brf Aschebergsgatan 32, Göteborg
Tel: 0702 49 05 00
"Vi hade brottats med fuktproblem in en av våra affärslokaler under flera år utan att lyckas. Största problemet var i en mellanvägg mot grannfastigheten. Dränera var inte möjligt. Vi valde att prova Dry Powers teknik eftersom vi inte hade något att förlora, dom garanterade att det skulle bli torrt annars behövde vi inte betala. Jag måste rekommendera Dry Power, de engagerar sig i problemet. Deras system är ju onekligen fantastiskt."

Bild


 


Bostadsrättsföreningen Alfhemsgatan 7, Göteborg
"Vid dräneringen av fastigheten lämnades en fasad som var för svår att komma åt. Det visade sig att vi fick fukt i en del förråd med dålig lukt därtill. Installatörens mätning visade på max utslag före installationen och nu efteråt är det torrt. Ett minst sagt smidigt system."

Bild

 


Peter Breding, lokalinnehavare
Adress: Johannebergsgatan 24, 412 55 Göteborg
Fastighetsägare: Skanse Fastigheter
Mail: peterbreding@gmail.com
Tel: 0705 12 48 82
"Vi hade haft fuktproblem länge, med mögeltillväxt utan att hitta en lösning. Gräva gick inte, vi ägde inte ens marken dvs gatan utanför. Rummet var snyggt inrett med klinkergolv mm, men tyvärr obrukbart. Dry Powers teknik blev det som räddade allt. Smartare sätt att torka en källare kan inte finnas."

Bild 


Marius Brodersen
Adress: Iver Holtersvei 2, 2013 Skjetten, Norge
Mail: marius@pdata.no
Tel: +47-913 87 898

Bild

 


Arne Orstad
Adress: Bolstadvn 76, 3430 Spikkestad, Norge
Tel: +47-312 85 519

Bild

Attachment: